bitkilab.com
Wiki Article
Gece Saat Başı Kalkıp Emen Bebekler Neden Uyanır? Bebekler Saat Başı Neden Uyanır?
Bebekler geceleri çok sık uyanır. Bunun en yaygın nedeni bebeğin beslenme ihtiyaçlarıdır. İlk altı ay boyunca, bir bebeğin gecenin ortasında kalkıp yemek yemesi doğaldır. Altı ay sonra emzirmeye devam eden bebek gece uyanır ve emzirir. Bu emzirme süreci boyunca devam eder.
Bebeğinizin gece uyanmasının bir başka nedeni de bezinin ıslak olmasıdır. Bazı bebekler bu durumda uyurken, diğerleri rahatsız ve uykudan uyanırlar. Bu gibi durumlarda, bebeğinizin uykuya daldığından emin olmak için bezini değiştirdikten hemen sonra bebeğinizi uyutmalısınız. Şekerleme de bebeğin gece uykusunu etkileyen en önemli faktörlerden biridir.
Bebekler Geceleri Saat Başı Neden Uyanır?
Bebeğiniz gündüz iyi uyuyorsa geceleri uyuyamaz veya uyumak istemez. Bu nedenle ebeveynlerin gece ve gündüz uykusunu dengelemeleri gerekir. Bilişsel gelişim, bir bebeğin gece uyumasını engelleyen faktörlerden biridir. Gece uyanmaları özellikle beyin hücre yapılarının çok fazla büyüdüğü ilk yıllarda meydana gelir. Anne sütü bebekte gaz oluşumuna neden olur. Anne sütünde tokluk hissine neden olan besinler şunlardır. Bebeğinizi gündüz emzirmek geceleri gaz üretir. Çoğu bebek metabolizma nedeniyle bu gazı atamaz ve geceleri sık sık uyanır.
Ek olarak, takviyelere geçiş sırasında gece uyanmaları yaygındır. Bebekler yeni yiyecekleri öğrenmeye ve sindirmeye alışkın olmadıkları için geceleri huzursuz olabilirler. Büyüyen dişler bebekler için bir acıdır. Bu dönemlerde ateş ve uyku gibi sorunlar sıklıkla görülür. Bebekler geceleri saat başı neden uyanır? Bebeklerin geceleri sık sık uyanma nedenlerinden biri dişlerinin oluşmasıdır. Ateşli bir hastalık durumunda, bebeğin uyku düzeni bozulabilir. Özellikle şiddetli öksürük nöbetleri sırasında sık sık uyanırlar ve uykuya dalmaları uzun zaman alabilir.
Emen Bebekler Saat Başı Emer Mi?
Annelerin bebeklerini emzirirken en çok zorlandıkları sorun emzirme miktarı ve sıklığıdır. Bebeğiniz istediği kadar beslenmelidir. Tabii ki, emzirme sıklığı ve süresi dönemden döneme biraz değişecektir. Ayrıca her bebek farklıdır. Bazı bebekler emzirmeyi tercih eder ve daha sık emzirmek ister. Ama önemli olan bebeğinizin ihtiyaç duyduğu sıklıkta ve gerektiği kadar emmesidir. Bununla birlikte, emzirilen bebekler biberonla beslenen bebeklerden açıkça farklıdır. Birine kendi sütü, diğerine başka bir süt türü verilir.
Biberon emzirmek çok kolaydır ve anneler görsel besleme ile kendilerini çok rahat hissederler. Ama emzirme farklıdır. Bu nedenle emziren anneler emzirmenin sıklığı ve süresi konusunda her zaman çok kafa karıştırırlar. Önemli olan bebeğiniz büyüdükçe istediği kadar emzirmektir. Ancak emzirme sıklığının ve süresinin günler veya aylar içinde değişmesi oldukça doğaldır. Emen bebekler saat başı emer mi? Bu nedenle, sıklık ne olursa olsun, çoğu bebek büyüdükçe emzirme sıklığı giderek azalır, her yıl ve her 18 ayda bir azalır.
Öte yandan, özellikle bebek emerek uykuya dalmazsa, 18 aydan sonra gece emzirmesi azalır. Fakat yine dişlerin büyümesi, gün içinde emzirme sayısının azalmasının telafi edilmesi, hastalık dönemleri veya annenin yokluğu gibi durumlar gece emzirmesinin artmasına neden olur. Bu nedenle, bebeğimin daha az büyümesini ve daha az emzirmesini beklemeden bir yaşından sonra da emzirmeye devam etmesi hem beden hem de ruh sağlığı için çok önemlidir.
Gece Terörü Nedeni İle Bebeklerin Sıklıkla Uyanması
Parasomnia gece terörü, bebeklerin sık sık uyanmasının bir başka nedenidir. Yapısal farklılıklardan kaynaklanan bu durum bazı bebeklerde gözlemlenebilir. Bununla birlikte, çoğu bebek, duyularının çoğu gelişmemiş olsa da, gece terörü olarak adlandırılan karanlığın neden olduğu korkuyu yaşar. Bu korkudan dolayı anne ve babalarının bir arada olmasını isterler. Bebeğin vücudundaki gelişmeler zamanla gözlenir. Bebeğin bu duyguyu ilk kez hissedeceği ve gece uyanacağı için vücudundaki değişiklikleri hissetmesi ve tepki vermesi doğaldır.
Ancak bu onların geceleri sık sık uyanmalarına neden olur. Büyümedeki artış bebeğin acıkmasına ve anneden daha fazla süt emmesine neden olur ve emzirme isteği geceleri daha sık olabilir. Bu durum genellikle 3-4 ay sonra başlar. Ancak daha önce de belirtildiği gibi her bebeğin yapısı farklıdır ve her bebekte farklı zamanlarda ve özelliklerde büyüme sıçramaları durumu gözlemlenebilir. Değişmeyen tek şey, ebeveynlerin sabırlı olması ve ilk birkaç ay belirli rutinleri takip etmesi gerektiğidir.
Bebekler Ne Zaman Kesintisiz Uyumaya Başlar?
Bebeğiniz doğduğunda çok küçük bir mide kapasitesi ile doğar. Kiraz büyüklüğünde bir göbeği var. Mide kapasitesi her geçen gün kademeli olarak artar. 10. gün yumurta büyüklüğünde olacaktır. Emzirmenin uzunluğu ve sıklığı bu ilk birkaç gün içinde büyük ölçüde değişir, ancak bebekler genellikle her 1-3 saatte bir emzirmek ister. Emzirme süreleri 5-40 dakika arasında değişmektedir. Bazı bebekler doğal olarak hırslıdır ve birkaç dakika emmek isterler.
Bu tür bebekler annelerini biraz korkutabilir ve yorabilir. İlk birkaç gün, çoğu bebek emzirme konusunda çok heveslidir, ancak bazı bebekler uykulu olabilir. Emme gereksinimleri çok düşüktür. Ancak aç kalmamak için en az 2-3 saatlik aralıklarla emmeleri gerekir. Bu nedenle bebeğiniz uykuluysa ve emzirmek istemiyorsa, acıkmamak için üstünü çıkarmanız, altını açmanız ve bir uyaranla uyarmanız gerekir. Bu dönemde günlük emzirme genellikle 8-12 defadır.
En önemlisi, bebeğinizin açlık belirtilerini takip edin ve bebeğinizi her zaman besleyin. Bir bebeğin açlığının belirtileri arasında yalama, dilini dışarı çıkarma, horlama, ağzı açma ve ağlama yer alır. Mümkünse, bebeğinizi açlığın ilk belirtileriyle emzirin. Çünkü ağlamak açlığın son belirtisidir. Bebekler büyüdükçe ek gıdaya geçer. Bebekler ne zaman kesintisiz uyumaya başlar sorusu pek çok annenin merak konusudur. Bebeğiniz büyüdükçe gaz problemi ortadan kalkar ve karnı yeteri kadar doyduğunda da artık daha huzurlu ve kesintisiz uyumaya başlar.
Bitkilab Report this wiki page